Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Wednesday, December 24, 2008

231208 : Ronggeng2 Di Mid Valley Megamall

Hri selasa ak keluar lg sekali. Kali nie bertiga. Walaupun bertiga tp ak balik berseorangan. Hehe.. Kisah nye begini. Kiorg ingat nak makan besar memandangkan ak akan pulang ke UUM. So, kitorg keluar ke Mid Valley Megamall tuk tgk cter Histeria kat GSC. Tp kitorg smpi lambat, so kitorg xdpt la tiket dh kitorg dh book tue. Ak n oshin grak dr LRT Maluri tuk jmpe daus kat LRT BTS. Tgk2 daus pakat ngan oshin nk jmpe lam lrt. Dr Maluri, ak kne tkr tren ke BTS. So mse kitorg naik tren kat CSL, kitorg inform daus kat mne kitrg sit. Smpi kat BTS, kitorg tkr komuter tuk ke Mid.


Td dh bgtau kan kitorg xdpt tgk Histeria kan? So kitorg jln2 smbil pk nk makan ap. So, kitorg ke Nando's tuk mkn. Di sini la berlaku nye satu cerita menarik. Ak ingatkan bnde nie jd kat dlm filem je. Tp rpe2nye berlaku dpn mata ak sndri. Time kitorg makan tue, ad sorang guy n 3-4 gurls tgh mkn selang semeja dr kitorg. Mse mamat tue nak blah, die suh 1 of da gurls tue bg name card die tuk bestie ak. Lepas je kakak tue blah, kitorg gelak puas2. Ingatkan dlm filem or drama je akan jd mcm nie. Rupa2nya ad lagi insan seperti itu di dunia ini.


Lepas mkn kitorg gerak ke KLCC. Nk jmpe senior ak, Hyuuga. Ala korang kenal kan. Hehe.. Kt KLCC kitorg pecah. Besties ak ke KFC sbb dorang masih lapar, n ak menemani Hyuuga shopping. Dijadikan cerita, Hyuuga cerewet mencari bju. Hahahahaha... Puas kena perli dgn ak hri tue. Sowie ek. Hehe.. Hyuuga blik dgn cousin die, n ak blik sndri. Nk dijdkan cerita lg, pkck teksi tue wat perangai lak. Nak tau conversation ak?? Bce di bwh..

Ak: Pkck, Maluri blh??
Pkck teksi: Meter xleh pki la nak. rm10 blh x?? Sbb jln jam skung nie. Org blik kje.
Ak: Pkck ikut bulata kg pndn xleh ke? ala pkck, rm7 je la.
Pkck teksi: rm10 la nak. Penat pkck. Meter rosak. Td penumpang td pun pkck amik murah sedangkan dr jln kuching tue.
Ak: Ok la ok la.

Smpi kat Jusco Maluri, ak suh la die turunkan ak kat jejantas.

Ak: Pkck turunkan sye kat jejantas tue boleh x?
Pkck teski: Susah la nak pkck nk keluar balik nnt.
Ak: Oklah. [smbil tgu duit baki] Pkck, sye duk sini dh lme tau. Sye tau la jln jam ke x. 1lg, pkck ikut jln jauh knpe? Jln pkck ikut tue mmg jam. Klu pkck ikut jln dekat, boleh elak jam. Sye xbwk kereta, tp sye tau la jln mne jam ke x. rm10 tue mahal sgt tau x. Kalau sye report, pkck xleh nk cri makan bwk teksi lg. Tp sye xde la kejam sgt.

N pkck tue hnye terdiam. Hehe.. Geram tau dak!!!!! Ak bkn xnk nai tren, tp ak terlalu penat sbb 2hri ak tdo lewat n bgun awl sbb nk keluar. So, ak jz nk smpi umah dgn cepat. Balik tue ak tido sbb terlalu penat. Hehehe.. Tue la kisah nye semlm.

No comments: