Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Tuesday, December 02, 2008

Tikam Belakang??

Hurm.. Pernah atau x dlm hdup korang, ditikam dari belakang??? Bukan yg btul2, tp 'tikam belakang' dr seorg kawan atau sesorg yg korang sygi?? Sbnrnye, knpe blh terjdnya tikam belakang?? Ntah la, mungkin salah tafsir kebaikan atau sekadar seronok mempermainkan perasaan seseorang. Hurm.. Ak sbnrnya xda idea nk bercerita hari nie. So, ak ingat ak nk tls pasal pengalaman ak ditikam dari belakang oleh seseorang. Biarlah ap yg ak ceritakan nie blh jd satu panduan atau pengajaran kepada mereka yg m'bce.

Bnde nie berlaku masa kat mtrx. Rse nye dh sethun++ ak knl ngan die. Kalau siapa knl dia, msti org akan ckp die nie mat jambu. Spe xminat mamat mcm tue, handsome, tough, budak ragbi. Bg ak, dia mmg perfect. Kitorg 1kuliah. Ak cuba nk selidik dia kelas tutor mne, tgk2 sme tutor ngan ak. Msti la seronok kan?? Hehehe.. Tp ak xde la terhegeh2 nk kat dia. Memandangkan time tue ak mmg ad bf, so ak jz minat je. Ditakdirkan, dia keluar mtrx sbb nk smbung stdy kos yg dua minat kat U lain. So, ak jz leh doakan je la..

Perkre nie terjd lepas tue. Lepas die kuar mtrx, kitorg rapat. Amat2 rapat. Bg ak, dia mmg seorg yg memahami, caring, daring, loving. Ngaku kat ak xde awek, so ak xkesah la sgt klu kitorg rapat. Mmg prinsip ak, ak xkan rapat ngan hak org. Malas nk gaduh2. Agak lme gak ar kitorg rapat, tbe2 secara xsengaja, terkantoi yg die dh berpunya. Mnpu ak hdup2 btul. Ak mmg xblh terima, sbb ak dh mle syg kan dia n dia sendiri tahu ttg hal tue. Ak bukan nk mengharap, tpi cre die layan ak, amat2 berbza dgn lelaki lain.

Kitorg xbertegur lme jugak. Tp die msg ak tbe2, kter rndu, kter xleh xde ak. Ak rse mcm org bodoh sbb terima dia time tue. Mkn sbb masih syg, so ak terima dia as kwn. Ak cbe tuk syg dia as kwn je. Mle2 tue berjye tuk wat cm 2. Tp ble die mle lain dgn ak, ak jd alpa dgn keinginan ak. Die byk tau mslh ak n betapa ak kcewa dgn lelaki. Die ckp, die xnk ak kapel ngan any guys n wait 4 him. Dia membri harapan tanpa dia sedari. Ntah knpe, ble kitorg mle rapat, mle ad rse syg, msti akn terjd perpisahan. Dkt sinilah bermle segalanya.

Dlm diam, dia meminati seorang pmpn lain. Bg ak, ckup lah klu dia jujur dgn ak yg dia ada minat gurls lain, tp knpe dia nk rhsia kan dr ak?? Sedangkan ble ak sndri ckp ak ad minat boy lain, dia marah, cemburu membabi buta (babi pun xbte cm tue). Tu bru ckp ad yg minat, blum ckp ad yg minx kapel, ckp ak kuar ngan boy lain. Dia tahu tuk cemburu, tp knpe ble ak cemburu die kter xptt?? Xptt sbb dia bkn boy ak, xptt sbb ak cme seorg kwn. Kwn ap yg sgup tgk kwn sndri kesedihan kesunyian?? Itukah dipanggil kwn?? Ak xtau keadaan dia sekarang. Kali teakhir ak dgr khabar dr dia, bulan 9 lepas. Ak bgtau dia, ak akn lpekan dia. Sbb ak kne truskan kehdupan ak. Kwn2 ak ckp, sejak ak ngan dia gaduh, ak makin xceria. Ntah lah, ak pn xtau. Knpe leh jd mcm nie. Ak ke yg salah tafsir, atau die seronok mempermainkan perasaan ak???

Hurm.. Ak kah yg bersalah?? Atau ak kah yg bodoh mentafsir permainan dia?? Atau ap???? Ntah la, ak sndri xtau jwpn. Berbulan ak mencri jwpn, tp smpi skung pun ak lgsg xdpt jwpn yg ak ingini. Mgkn ak masih menyygi die, atau mgkn ak dh membenci dia, atau mgkn ak dah memaafkan dia, tp ak sndri xtau jwpn tuk persoalan tue. Berpuluh kali dia tuturkan kemaafan, tp berpuluh kali jg ak mengelak dr memberi jwpn. Bkn menyeksa, tp sbb ak sndri xtau jwpn.

So, ak hrp perkre nie leh mmbri 1pengjaran buat semua.
>>> Kpd lelaki, jgn mudah menuturkan syg jika tidak mampu memberikan syg tersebut. Jgn mudah memberi hrpn, jika tidak mahu menghancurkan harapan. Sentiasa ingatkan batas persahabatan, jika tidak mahu mengecewakan hati seorang perempuan.

>>> Kpd pmpn, jgn mudah percye pd kata2 lelaki, jika xnk dikcewakan. Jgn mudah meletakkan harapan, jika tidak pasti dgn harapan yg diletakkan, Sentiasa pastikan diri diingati batas2 persahabatan, jika tidak mahu hati dikecewakan oleh insan bernme lelaki.

No comments: