Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Sunday, January 11, 2009

Kenali Lynne-chan Siri 1

Hurm.. Ak terbce karangan darjah 3 yg dikarang oleh Mimie, lantas membuatkan ak terpk mengenai sesuatu. Huhu... Hurm... Rmi kenali ak sebagai LYNNE, tp kenalkah mereka siapa ak yg sbnrnye?? Huhu.. Rasanya hari nie ak nk menulis mengenai siapa ak.. Hehehe...

_____Kehidupan Peribadi Aku_____

Nama ak Fadzlin Nur'Ain binti Rozman. Ak byk nme panggilan, tp hnye 2 yg kekal hingga sekarang. Mereka yg bru kenali ak sng memanggil ak sbg Lynne, tp mereka yg telah lme mengenali ak, sng memanggil ak sbg Lin [berbeza k]. Huhu.. N 1lg panggilan ak adlh Eiqa, yg mne ak gne kan dlm dunia maya. Tp utk blog nie, ak prefer nme Lynne-chan sbb itulah ak. Hehehe... Well, ak lhir on April 10, 1989 kat Kuala Lumpur. Ak membesar n menghabiskan zaman persekolahan ak di sne. Kre ak nie mmg anak jati KL la. Hehehe.. Ak ad sorang abg n sorang adeq, yg mne ini membuatkan ak ank tgh dan perempuan tunggal. Hehehehe... Yes u r rite, i am MANJA. Hehe... Mama?? Mama ak kje sejak ak lahir, as a setiausaha kepada peguam berpejabat di KL. While my dad is a policeman. Abg?? Abg ak dh kje hmpir sethun lebey as Customer Service Executive kat Vads Bhd di TTDI. Adeq ak masih lg menuntut di SMK Yaacob Latif dlm tingkatan 3. Ak ngan adeq beradeq ak kerap gaduh, tp sejak ak berjauhan, kurang sket gaduh. Sbb balik pun 3kali setahun. Hehehe..

_____Latar Belakang Pendidikan_____

So, dats bout my life. My stdy??? Ak mendpt pendidikan awal di Tabika Kemas di kawasan Titiwangsa [kalau ak xsalah la. Hehehe...]. Sblm ak masuk sek ren, ak dh pindah ke kawasan Cheras sbb papa ak dh bertukar ke IPD Cheras. So mle2, ak skewl kat SRK Jalan Pasar 1. Sempat skewl kat situ for 2weeks je. Hehe.. Then masuk SK Yaacob Latif 2 di Jln Peel sehinggalah ak menamatkan zaman kanak2 ribena ak di sne. UPSR??? Alhmadulillah, ak dpt ap yg mama ak inginkan. Cadangnya ak nk smbung ke SMK Yaacob Latif sbb dat time abg ak still skewl kat sne. Malangnya, mama memaksa ak masuk ke SMK Seri Bintang (Utara) di Taman Shamelin belakang PGRM. Ak ingat lepas form3, ak nk smbung MRSM tp mama xkasi sbb mama xnk lepaskan ak. Hehe.. Ak hbskan zaman remaja ak sebagai pelajar sekolah di situ. PMR dan SPM??? Hurm.. PMR ak mmg cntk, lepas target ak n mama. Tp SPM ak, agak teruk. Kantoi pd sbjk sci, Physics n Chemistry. Huhu.. Waktu form4 n 5, ak amik sci-acc, tp utk SPM ak amik xtra sbjk tuk acc iaitu Ekonomi n Perdagangan. Ak amik sme sbjk tu sbb ak minat. Keputusan SPM yg cntik utk aliran akaun telah memberikan ak peluang utk memilih 1 antara 3 pilihan yg ak terima iaitu, foundation terus buat Bachelor of Accountancy (Honours) di UNITEN Muadzam Shah, buat Diploma in Accountacy di UITM atau pun meneruskan pengajian ak di Kolej Matrikulasi Perlis di Arau. Ak nk teruskan di UNITEN tp mama menghalang n memaksa ak terus ke mtrx [again, mama masuk cmpur dlm my stdy life!!!]. Mse mle2 masuk?? Ak mmg xske tmpt tue!!! No life for me to enjoy!! But ak tersedar sesuatu, tmpt tue mmg menarik n sesuai utk ak stdy. Hehehe... Pointer sem1 ak agak teruk walaupun lebey dr 3pointer. Hehe.. So ak pulun mse sem2, n ak hbs mtrx dgn pointer ats 3.5. Alhamdulillah, ak amat2 gembira. Utk teruskan pengajian ak dlm ijazah sarjana muda, sekali lg ak memilih utk meneruskan pengajian ak di Utara tanah air. Kali ini ak memilih Universiti Utara Malaysia sebagai tempat penghabisan dunia belajar ak. Skung nie dah masuk sem2 di tahun pengajian pertama. N ak amat2 seronok berada di sni. Hehehe.. Pointer sem1??? Well, ak sedar yg ak lebey byk main dr blaja so ak deserve dgn result ak. Hehe.. Tp alhamdulillah, lebey dr 3pointer. Lepas grad??? Masih belum terikir. Yg pasti hnye ad jln utk ak tempuh. Smbung ke peringkat Master atau bekerja.

_____Sahabat Yang Disayangi_____

Siapa ak dh, latar belakang pendidikan ak pun sdh. Hehehe.. Dunia persahabatan?? Well, ini tjuk wajib. Hidup akn jd bosan tanpa kawan bukan?? N itulah dunia ak. Ak lebih ske berseorangan utk segala2nya. Kerna itu lebey menjanjikan ak kepuasan. Tp itu xbermkne ak tiada kwn yg baik, yg rapat, n yg memahami ak.

Nie la bestie yg plg lme ak knl n yg plg memahami ak. Ak xleh smpn rhsia dr die, sbb dia akn tahu jugak akhirnya. Oshin, panggilan yg mmg dignekan oleh dia sejak ak kenali siapa dri die. Hehehe... Org nye telah berpunya dan dia amat2 gembira dgn kehdpan yg dimilikinya. Huhu... Masuk tahun 2009, kitorang dh kenal hmpir 13tahun. Hehehe.. Mmg seorang kwn yg xpernah berkira dgn ak. Baik bruk ak die leh trime, kerana die lebey kenal ak dr yg lain. Ak n die nie byk persamaan. Kitorg sme2 ske shopping n karaoke. Die juga tahu yg ak nie kuat mkn, so die tahu je tmpt yg best tuk mkn2. Hehehe.. Kitorg pernah gaduh. Itu normal dlm perahabtan tp kitorg gaduh, xyah ckp la. Byk kali, tp itu juga yg membuatkan kitorg makin rapat.

Yg kedua, Fird'z @ Daus. Seorg yg amat2 simple n comey. Hehe.. Ustaz rock adlh nme lain yg ak berikan utk die, sbb nye die nie baik tp layan lgu metal. Punya band sndri, Daarchlea yg memperjuangkan muzik genre metal.

Yg ketiga, Atee. Ak knl minah ni sjk form3. Seorg yg amat sempoi tp amat kaya. Hehehe.. Xkan de spe tahu yg die nie ank org kaya sbb die amat2 simple. Huhu.. Seorg yg amat memahami n mengenali siapa diri ak. Die nie jns yg kasar, xbyk sifat perempuan dlm diri die. Tp die mmg sesuai utk dijdkan seorg kakak sbb die mmg bertanggungjawab. Hehehe..

Yg keempat, Mimie. Ak knl minah sengal nie sewktu di mtrx. Die nie satu kuliah ngan ak tp tutor je lain. Huhu.. Seorg kwn yg sesuai dibawak shopping n karaoke. Ak akn cri die slps ak crik Oshin sbb die ske bg ak kata2 semangat utk teruskan hdup. Huhu.. Mmg seronok kwn dgn die. Sbb nye kami sekepala. Ak ske sakat die dlm kelas atau pun mse kitorg kuar. Nnt die report ngan ABG die. Hahaha... Btw, sowie Mimie, num abg ak dh ingat!! Hehehe...


Ak harap persahabatan yg terjalin antara ak dgn mereka semua akan kekal kerana ak amat menyayangi dri mereka semua. Mereka adlh shbt yg ak amat2 hargai. Terima kasih buat semua. *hugs* n *kissses* 4 all of u..

Well, itulah serba sedikit ttg dri ak. Akn ad bahagian kedua ttg minat n cita2 ak. Klu nk cerita semua sekali, nnt jd pjg sgt. Hehehe.. Tgu post lain kali la pulak ye kwn2. Ap yg ak blh katakan, hanya dgn membce ap yg ak tulis, itu tdk bermkne kamu mengenali ak. Ttp ckup sekadar tahu sejarah ak. Hehehe...

No comments: