Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Monday, March 30, 2009

Recently Watched Movies

Dragonball Evolution

Synopsis DB Evolution - Based on the popular Japanese manga created by Akira Toriyama, whose work spawned best selling graphic novels, video games and a phenomenally successful television series, DRAGONBALL centers on the heroic Goku, a powerful warrior who protects the Earth from an endless stream of rogues bent on dominating the Universe and controlling the mystical objects from which the film takes its name.

Blh tahan la cerita nie. Agak menyeronokkan part komedi la. Hehehe.. Bg ak yg minat anime die, mmg xleh lepas nk tgk muvi die. Tp syg, jln cerita amat2 berbeza dgn versi anime. Hehehe... Dr 5 bintang, ak bg 3bintang. Hehehe.. Ok la tue kan?? Klik sini utk ke official site DB.

12 Rounds

Synopsis 12 Rounds - WWE champion John Cena is New Orleans Police Detective Danny FIsher. When Fisher stops a brilliant thief from getting away with a multi-million-dollar heist, the thief's girlfriend is accidentally killed. After escaping from prison, the criminal mastermind enacts his revenge, taunting the cop with a series of near-impossible puzzles and tasks... 12 rounds... that Baxter must somehow complete to save the life of his own fiancée.

Cerita nie ak mmg salute. Sbb nye?? Dr awl permulaan cerita, aksi john cena mmg salute. Hanya terdpt beberapa babak je yg tiada aksi. Itu pn blh dikira dgn jari. Ak tertarik dgn cerita nie ble tgk ayt nie 'fron the director of die hard 2 and the producer of speed'. Ak mmg minat 2-2 cerita tue. So ak plih nk tgk cerita nie. Hehehe.. Mmg berbaloi duit yg dikeluarkan tuk bli tiket. Hehehe... Jln cerita yg mmg menarik. Ak seronok la tgk cerita nie. Heheh.. Klik sini utk ke official site 12 Rounds.

Sunday, March 29, 2009

Migrain???

Hari nie hri ahd. So bermkne dh 2hri progrm tue berlangsung. Huhu.. Walaupun prgrm yg drancang berjln xsperti yg dirancang, ak agak berpuas hti (xsemua ok). Hehehe.. Hri tue jugak ak diserang migrain 2kali sehri!! Pressure btul la.. Ingat xnk mkn ubat, sbb ak xske mkn ubt. Lgpn, few days ago dh mkn. Tp xleh tahan la. 2kali pitam dlm toilet n kat blik. Skit sgt2. Hehehe.. Last2 ak telan gak ar ubt. Tp, oooppppsssss....... Ak terlbh dos. Sekali 4bjik ak telan. Mmg cari maut la ak nie kan?? Hehe... So mlm tue, ak xleh nk wat kje sgt. Tp ble tgk ajk2 ak wat kje, aduyai!!!! Lg buat ak skit kepala!!! Kje nk xnk je buat. Mmg la ak skit hti kan. So, ak tlg la ap yg ptt. Hehehe..

Mse program tue berlgsg, pg n ptg, ak jd photographer xbertauliah. Hahaha.. Dis not my 1st time k. Ak prnh jd photographer mse dinner blok ak d Matrikulasi. Mlm tue, kan ak cter td ak migrain kan? Dpt camera dr afy (pemilik n photographer jemputan, kwn sndri ma...) ak seolah2 hlg migrain. Btul la org ckp. Klu kiter wat sesuatu yg kter minat, skit pn leh hilang. Hehehe... Nnt ak upload gmbr ak mlm tue ek. Tp xbyk. Sbb nya ak xske tgkp gmbr sndri. Hehehe... Afy gne Nikon DSLR D60. Mmg smart ar. Yg ak gne time mtrikulasi, Nikon DSLR D80 with lense. Tue lg seronok. Hehehe... Kolej pnye ma, mmg ar best kan. Nasib baik la ak rpat ngan felo ak merangkap lecturer yg bertanggungjawab dgn media matriks.

Ak nk cter psl migrain ak sbnrnye. Dh hmpr sebulan, migrain ak dtg. Klu 2,3 hri elok mmg seronok, tp ble kne pressure, kne tekan, dtg blikl skit. Blh kte selang 2,3 hri ak akn kne balik. Mmg skit la kan. Tp wat2 xskit. Mmbr ak suh p check, tp ak MALAS!!! PKU UUM xseronok. Alih2 bg pain killer ngan antibiotik (tue pn klu bg). Better ak mkn panadol soluble atau activfast je. Lg simple. Hehehe.. Xyah buang mse ak nk g PKU. Dr dlu ak mmg xske nk mkn ubat n p klinik. Except time skewl, sbb ak nk mc. Hahaha... Jahat kan? Tp start msuk UUM, buat mc sndri je. Hehehe...

Ap yg perlu ak lakukan yea??? Hurm.. Xnk jmpe doctor, tp nk skit hlg. Hehehehehe.. Mne de ubat yg berkesan klu xnk jmpe doc kan?? Hahaha...

Ap yg ak merapu kli nie pn ak xtau. Ak bosan sbnrnya. Hehehe.. Hri nie ak terskip kelas pg. Sbb?? Mgkn sbb rehat xckup, so ak xterjg ble alarm berbnyik. Ak pn xtau knpe. Hurm... Byk kali dh mcm nie. Dlu blh je tau. Huhu...

Dh ar, ckup2 la ak merepek tue. Hehehe... Lain kali cerita lagi. Ak nk rehat2, sementara tunggu kelas kul 2 nnt. Da..

Thursday, March 26, 2009

Percintaan Tiga Segi Yang Tidak Benar!!!

Ak xske W sbb ak ske T tp T layan W??? Hahahaha... Biar betul bnde nie... Ak bru tahu pasal hal nie semlm. Yupe, semlm.

Ak dh agak dr mle yg ak akn kne mark dgn dak2 batch ak, cuz of wut said during orientation day in UUM. Hehehe.. To all 1sem simedarbians, sowie yea.. Hehehe...  Cter nye, ak ad la ske kat sorang senior nie. Tp bukan ske yg minat, atau ske yg nk bercnta tau. Ak ske die sbb ak ske tgk charisma yg ad dlm dri dia. Dia seorg yg ad byk persamaan dgn ak. So ak ske sbb tua je la.

Ak xnafikan k. Klu ak tgh mkn kat cafe, klu ak rse tbe2 je nk pndg tempat lain, n there he is. Walaupun ak xtau die ad kat situ, tp ak rse cm ad instinct tuk pndg tmpt lain. Bknnya ak mencari apkah dia berad di cafe. So, bnde tue seolah2 xdjangkakan k.

Hehehe... Kdg2 ble ak pndg die, ak mcm ternmpk dri ak dlm dia. Dia nie, kalau nak ak describe blh je. Sng sgt lah nk describe die. Hehehe...

Seorang yang tegas, tapi lembut. Pendengar dan penasihat yang baik. Degil, selalu mengikut kata hati kalau apa yang difikirkan itu betul. Seorang pembimbing dan ketua yang bagus. Pandai dalam berdebat dan berpidato. Tapi ikut kesesuaian masa.

Well, tue la serba sedikit ttg dia. Benda tue semua ak nmpk dlm dri ak. Sbb tue ak leh nmpk dlm dri dia. Hehehe...

Ad lg sorang senior ak. Ak anggap dia mcm abg ak. Seorg yg benar2 menjg ak di sini. Mmbr ak ckp semlm, ble dorang keluar, apakah ak akn menjadi lg teruk dr sekarang? Sbbnya, dh xde spe nk jg ak kat sni. Yupe, both of them sem terakhir di sini. Uwa... Ak pasti akn merindui mereka berdua.

Kenangan Sewaktu Matrikulasi

Ak pelik? Hurm..... Itulah pertanyaan yg bermain2 di minda ak selepas mendengar beberapa cerita dr kwn ak di mtrx. Hahaha... Buat pengetahu semua, sebelum ak berada di UUM, ak terlebih dulu menyambung pelajaran ak d Kolej Matrikulasi Perlis, Arau. Hahaha... Waktu ak kat mtrx, ak xtau lgsg pasal hal yg digosipkan oleh kitorg semlm. Until la segala2nya terbongkar semlm. Hahaha.. Ak cuma blh gelak, sbb bnde dh lepas, n ak xmarah pn. Sbb ak tau, ak sndri yg membuatkan gosip2 itu terjd. *LOL* gelak kuat2 kalau korang rse bnde yg ak nk cerita lepas nie lawak. (Lawak ke???)

Hurm..... Ak memasuki alam mtrx selepas mendpt keptsan SPM. 14 Mei 2007, tarikh ak dftr d mtrx. Gmbr kat atas adlh mse ak lafazkan ucapan ikrar mse orientasi, menandakan ak adlh warga KMP utk sethun. Well, mne2 korang pergi msti xtvt ini akn diadakan kan?? Hehehe.. Jgn tpu la klu xde.. Hahaha...

Ok2, kter back to da topic knpe ak buat post nie. Hurm... Ak dr kecik, merupakan seorg yg se berdikari. So, setakat keluar p mne2 sorang, itu dh jd 1perkara normal yg ak lakukan. Huhu.. Hingga ke hri ni, ak mampu ke mne2 berseorangan. Ok, klu dh smpi ke hri ni ak mcm tue, of cuz mse kat mtrx pn ak mcm tue kan. (Logik akal la pk..) Ok, korang dh tau 1perkara ttg ak kat mtrx, 1lg perkara yg korang hrus tau yg menjdkan sebagai bahan bualan kosong bdk2 laki (alamak, dh tercerita la plak) adlh AK DR KL!!! So, pkian ak, sorry to say, ak pki ap yg ak selesa. Hehehe...

So cter yg buat ak gelak?? Ak msuk mtrx free hair (gmbr kat ats dh menerangkan..), mmg xrmi yg free hair time kat mtrx. So, klu ad yg sme nme, tp klu ckp die free hair atau x, org akn kenal. Blh kte, spe free hair, akan dikenali. Pkian ak plak time mse kat mtrx, ak pki ap yg ak selesa (dh habaq awal2 kat ats noh..). N ak selesa berseluar slack dan berkemeja. Jgn lupa high heels ak. Itu identiti ak. Buat pengetahuan semua, ak sorang je kat mtrx tue yg pki mcm tue hri2, ak repeat hri2!! Kecuali hri jumaat. Dh terbiasa dididik, hri jumaat ak berbaju kurung. Dh mcm org laki plak kan? Jumaat berbaju melayu, ak berbju kurung. Hahaha..

Ok, klu ckp psl pakaian, korang kne paham. Ak free hair yg dr KL n ske bergye. So, korang leh agak x ap yg ak pki? Kemeja ak, xyh ckp la. Sbbnya mmg fit to body. Slack ak pn sme, fit. Yes, ak bangga dengan body yg ak ad. Hahaha.. (riaknya.. Tp, syukur pdNya yg memberikan ak ap yg ak ad sekarang) Dak2 laki, klu xpndg ak mse ak jln, tpu la kan. Kecuali yg btul2 alim. Ad kdg2 ak pki spageti stripe n kemeja, ak xde butang kat bhgn ats. Mcm ak buat kat KL. Hehehe... Sehingga lah pd tarikh 1 Julai 2007, ak mle pki tdung. Ya Allah, Kau saja yg tahu knpe ak pki tdung. Dan, semenjak itulah ak m'jd perbualan bdk2 lelaki.

"Bgus lah tu, dh hbs dok tayang kat semua, bru pk nk pki tdung." "Pki sbb bf (spe die?? korang akn thu klu korang perasan ak kt mtrx) yg suh." "Pki kat mtrx je tue."

Mcm2 ak kne tduh, tp ak xtau smpi la ak hbs mtrx (semlm la sbb bru semlm ak tahu hal nie). Mmbr2 ak semua bertnye, knpe ak pki tdung. Haha.. Maaflah, biarlah itu jd rahsia ak. Hehehe... So, mcm ak bgtau awl2 td, ak ske sorg2. Ble dh pki tdung pn ak still ske sorg2. So, org kte ak berseorgan sbb ak kne pulau. I mean, org ktuk2 ak, so spe la nk kwn dgn ak. SORRY!!!! KORANG SALAH!!!! Ak msh punya kwn walaupun teruk ak kne umpat dgn korang.

Ak ske pki bju fit, itu dh lumrah ak dr dlu. N tracksuit jns yang zip kat bwh. Jenis cm dak2 skewl pki la. Hehe.. Material plak jns yg plastik. Klu bawah matahari, bleh terbkr kulit tue la. Ha, yg tue la. (buat2 paham sudey) So dorang rse pelik, ble ak pki mcm tue, n ak bertdung. Tolong ar korang, jgn jd KOLOT blh??? Open minded la sket org lain nk pki ap. Ak selesa, sudey!!

Ak ngan dak2 tutor mmg xbpe nk elok, sbb ak ske sorang2. Mid 2nd sem, bru la ak nk rapat dgn dorang. Hehehe... Itu pn jd perbualan. Ak kne pulau dr awl sbb ak sombong.

"AK SOMBONG." "AK BERLAGAK." "AK POYO."

Itu lah yg dorang kte, tp kenali lah siapa ak dlu. Ak bkn nk berlagak atau ap, tp ak adlh ak. Ak ske jd yg perfect bg dri ak. SBB ITU AK!! Ak tnye ayie n muz (ak knl dorang lps hbs mtrx dkt fs), btul ke dak2 laki kenal ak. Ak bkn nk perasan, wut 4 nk perasan, bnde pn dh lepas. Yupe, dorang kte, ak selalu jd bualan bdk2 laki. GTH!!! Ak xheran. Hehehe...

So, tau x npe ak rse lawak?? Sbb ak xtau yg ak jd bualan sehingga ak hbs mtrx. N sbb ak jd bhn bualan yg xelok kot. Hehehe...

Notakakintangan: 1lg cter, pasal ak ske jog ngan dak laki mse mle2 msuk mtrx. Hehehe.. Tue post lain kali k..

Tuesday, March 24, 2009

Award Dari LiLohOnEy

Hahaha... Hari nie 23 Mac 2009. Sedangkan ak dpt award nie dr LiLohOnEy on 11 Mac 2009. Sowie ye lilo. Bru teringat la. Hehehe... Neway tq 4 da award..

Berikan Aku Masa...

Ak xde bnde nak post sbnrnya. So, ak nk merepek pasal pergaduhan yg berlaku ptg td.

Petang td, ak gaduh dgn dia. Ak betul2 terasa dipermainkan bila dia buat ak mcm nie. Dgn tanpa sebarang alasan, dia tukar password emel sekaligus ym dia. Kenapa? Ap yang dia cuba utk sorokkan dari ak? Tolonglah, kalau dah ada perempuan lain, bgtau je la. Hari tue masa ak bkk ym dia, tbe2 dpt msg dr some1. Semoga berjumpa lagi? WTF!!! (ak mencarut??? hahaha... lantaklah!!!) Dia ad jumpa perempuan lain belakang ak ke? Kalau btul, jd anak jantan la. Bgtau je la perkara yg betul. Ak xmarah pn, n siapa ak utk marah kan dia??? Tekanan betul dia buat ak macam nie!!!

Bila ak tnye, spe dak tue, ckp dah lupa. Sedangkan tahun lepas masih lagi berbalas emel. Plz!!!!! Im not dat stupid u can cheat!!! Tp knpe ak masih setia bersme dia, sedangkan ini bukan kali pertama dia menpu???? Mmbr2 kte ak bodo sbb still setia pd lelaki yg xreti memahami, sedangkan ak cuma nmpk syg ak pd dia. Ak btul2 bengang ptg td. Dan xsemena2 die pjuk ak tanpa sedar. Segalanya yg ak nk dgr dari dia sblm nie, segalanya ak dgr ptg td.

Jika benar ap yg dia katakan, tlg jgn kecewakan hati ak lg. Sebulan!! Sebulan ak menderita kerana dia, sebulan aku diserang migrain yg tidak berapa teruk kerana dia, sebulan ak hilang arah kerana dia, tak cukup lg ke?? Ak dh nk final, tlg lah bg ak masa utk ak tenangkan fikiran!! Berikan masa utk ak dan kau bersendirian, so kita blh fikirkan ap yg berlaku. Dia meminta utk ak tak tunjuk yg ak sygkan dia. Kalau betul ap yg dia pinta, dia akan dapat. Ak tak nak ungkap kata2 sayang dan rindu lagi. Cukuplah segalanya yg pernah ak ungkap sblm ni. Lepas nie, tiada lagi kata2 sedemikian utk dirinya.

Saturday, March 21, 2009

Tekanan!!!!!!

Hurm.. Bulan mac hmpir ke penghujung. Ak bukan xnk update post bru. Tp ad mslh skung nie. Ak tengah tekanan. Sejak hujung bulan lepas, rse nye dh sebulan pn perkara nie berlaku. Ak bukan xsuka atau benci, tapi ak sendiri xtau nk cerita macam mne. Ak dah mula tekanan dgn final yg nk makin tiba. N bad news is, 3killer paper straight. Ak lgsg xdpt gap atau rehat. Mmg best sbb kali nie dpt balik awl dr mmbr2 yg lain. Hahaha...

Ok, selesai 1cerita napa buat ak tekanan. Citer ke2, ak ad lg 2 projek kne anta b4 final. N ak tekanan sbb malas nak buat. Sjk ble ak jd malas?? Tgu citer ke bpe kat bawah. Hurm... 2projek yg mana salah 1nye ak ad presentation on stdy week!!! Xske tau x.. Wat ak skit ati sgt2.. Ak nk score final sbb midsem ak dh teruk n tmbh lg carry marks ak pn teruk tau!!!!

Citer ke3, ak bengang ngan boy ak. Nie la sebab utama tekanan ak makin meningkat, n migrain ak kerap dtg, smpikan ak rse mcm nak mati je!!!! Tekanan betul2 tekanan tau x. Dh sebulan dh perkara nie berlaku. Ak xtau pasal ap, yg pasti sejak kitorg balik dr round penang, ak rse lain macam. Die macam nak ngelat ak, tp cm still syg. Ak pn pening la jd mcm nie. Hurm.... Syg kah ak lagi pd die? Atau apkh ak cuma sandaran bg die? Mmbr2 ak suh ak lepaskan die n go on ngan life ak. Ntah la. Itu je jwpn yg ak leh bg pd semua. Ak msh sygkan die walaupn dh berkali die tpu ak. 

Cter ke4, ak bengang ngan mmbr2!!! Biar ar klu ad yg bce n nk terse ati. Sbb ak dh lme terse hati dgn korang!!! Dh lme ak smpn, dh lme ak pendam. Sejak ap yg berlaku final sem lepas, ak mle sedar, xsme antara kter yg bnr2 jd siapa kter. Masing2 bersikap hipokrit antara 1sme lain. Alasan yg diberikan? Xnk lukakan hati sesiapa. Tp ak? Pernah korang terpkir sakit atau x hati ak ble korang buat mcm tue kat ak? Ak tahu, n ak sedar kata2 ak n tingkah laku ak selalu buat korang bengang, tp itulah ak. Mgkn korang menjd dri korang sbnr, tp tnpe korang sedari, korang menjd hipokrit antara 1 sme lain. Ak tnjuk ap yg ak xske, ak ckp ap ak xske. Tp korang, korang xmampu untuk buat mcm tue. Korang tnjuk seolah2 korang ske ak, tp belakang ak, korang kutuk ak kan? Dah la korang, ak dh penat dgn lakonan korang. Klu korang xske, ckp dpn2. Ak blh terima sbb ak pernah terima lg teruk dr ap yg korang blh bygkan. Ak pernah kehlgan kwn kerana sikap ak, tp ble msg2 tau kesilapan msg2, msg2 tau itulah diri sbnr msg2, msg2 mengalah. Kitorg mnjd semakin rapat. Spe yg terse, ckp je la k. Ak xkesah pn. To ain, ko mmg paham spe diri ak. N tq 4 all da advices u gave to me. To meera, tq 4 listening. To kak wanie, tq cuz understanding. To yong, tq cuz except me as who i am.

Tue la pasal knpe ak semakin tekanan. Tekanan sgt2. Smpikan ak xtau nk wat ap tuk final nnt.

"Ya Allah, masih wujudkah pintu syurgamu untuk hambamu yang telah banyak berdosa ini? Telah banyak aku lakukan kesilapan di dunia ini. Sehinggakan aku rasakan tiada lagi jalan untuk aku pulang ke pangkal jalan. Terlalu banyak pengkhianatan yang aku terima, tabahkanlah hati aku Ya Allah. Terlalu banyak penghinaan aku rasakan, kuatkanlah semangat aku Ya Allah. Benarkan aku terus menghirup udara segar di alam fana yang tidak mungkin akan kekal. Cekalkanlah diri aku untuk segalanya, Ya Allah."

Notatanganyangmenulis: Ak masih merindui dia walaupun die dh byk buat ak terlke.

Tuesday, March 10, 2009

Minta Kebenaran Semua Untuk Away Buat Seketika

Huhu.. Semalam kuar ngan abg hyuuga n mmbr2 die. Nk tgk gmbr?? Klik sini masa teman dorang main boling.. Klik sini masa teman dorang bli brg dapur.. Ak ingatkan ad la sorang 2 dak pmpn, dan2 ak sorang je pmpn. Aduh.. Segan gle. Nak buang segan, ak buat je macam biasa. Hahaha... Ikut perangai gler ak. Hehehe.. Masuk2 kete (ak duk depan sbb ak sorang je pmpn), kena soklan nie.. 'bila nak update blog?? ad muvi bru x??'. Nie jwpn utk abg n buat semua...

Harap maaf, saya agak bz kebelakangan ini. So, sye xde mse nk update blog dan sewaktu dengannya. Tugasan yang perlu dihantar dan midsem yg bakal tiba?? Jangan dilupakan dengan projek DPP yg akan berlangsung.. Saya listkn 1 per1 ek..

1. Research on Company Law Cases - 12 @ 16 Mac 09
2. Winding Up Presentation for Company Law - 12 Mac 09
2. Real Company Financial Report Research for Financial Accounting and Reporting 1 - 22 Mac 09
3. Company's Fraud Cases presentation for Financial Accounting and Reporting 1 - 26 Mac 09
4. Study Cases for Financial Management 1 - 26 Mac 09

5. Company Law Mid semester examination - 13 Mac 09
6. Program Busana Muslimah - 27 Mac 09 (jd S/U)
7. Program Sehari Bersama DPP Sime Darby - 20 Mac 09 (jd S/U)

So, sebab tue la dah jarang ak posting dalam blog. Sorry ek.. Hehehe.. Lgpun sblm2 n nie, tiap2 mgu ak ad mid sem, n ak ad asgmnt yg perlu dihantar. Sebab tue ssh sket nk update. Lepas hbs sme, ak update la ap2 yg ptt k. Hehehe... So, nk minx kebenaran abg hyuuga tuk AWAY buat sementara waktu. Boleh kan?? Hehehe...

Notakaki dari ak: Semlm ad rancangan tuk kumpul semua newbie2 blogger uum. Abg hyuuga suh ak tlg. No hal la pasal tue. Hehehe... Boleh aja..