Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Thursday, March 26, 2009

Kenangan Sewaktu Matrikulasi

Ak pelik? Hurm..... Itulah pertanyaan yg bermain2 di minda ak selepas mendengar beberapa cerita dr kwn ak di mtrx. Hahaha... Buat pengetahu semua, sebelum ak berada di UUM, ak terlebih dulu menyambung pelajaran ak d Kolej Matrikulasi Perlis, Arau. Hahaha... Waktu ak kat mtrx, ak xtau lgsg pasal hal yg digosipkan oleh kitorg semlm. Until la segala2nya terbongkar semlm. Hahaha.. Ak cuma blh gelak, sbb bnde dh lepas, n ak xmarah pn. Sbb ak tau, ak sndri yg membuatkan gosip2 itu terjd. *LOL* gelak kuat2 kalau korang rse bnde yg ak nk cerita lepas nie lawak. (Lawak ke???)

Hurm..... Ak memasuki alam mtrx selepas mendpt keptsan SPM. 14 Mei 2007, tarikh ak dftr d mtrx. Gmbr kat atas adlh mse ak lafazkan ucapan ikrar mse orientasi, menandakan ak adlh warga KMP utk sethun. Well, mne2 korang pergi msti xtvt ini akn diadakan kan?? Hehehe.. Jgn tpu la klu xde.. Hahaha...

Ok2, kter back to da topic knpe ak buat post nie. Hurm... Ak dr kecik, merupakan seorg yg se berdikari. So, setakat keluar p mne2 sorang, itu dh jd 1perkara normal yg ak lakukan. Huhu.. Hingga ke hri ni, ak mampu ke mne2 berseorangan. Ok, klu dh smpi ke hri ni ak mcm tue, of cuz mse kat mtrx pn ak mcm tue kan. (Logik akal la pk..) Ok, korang dh tau 1perkara ttg ak kat mtrx, 1lg perkara yg korang hrus tau yg menjdkan sebagai bahan bualan kosong bdk2 laki (alamak, dh tercerita la plak) adlh AK DR KL!!! So, pkian ak, sorry to say, ak pki ap yg ak selesa. Hehehe...

So cter yg buat ak gelak?? Ak msuk mtrx free hair (gmbr kat ats dh menerangkan..), mmg xrmi yg free hair time kat mtrx. So, klu ad yg sme nme, tp klu ckp die free hair atau x, org akn kenal. Blh kte, spe free hair, akan dikenali. Pkian ak plak time mse kat mtrx, ak pki ap yg ak selesa (dh habaq awal2 kat ats noh..). N ak selesa berseluar slack dan berkemeja. Jgn lupa high heels ak. Itu identiti ak. Buat pengetahuan semua, ak sorang je kat mtrx tue yg pki mcm tue hri2, ak repeat hri2!! Kecuali hri jumaat. Dh terbiasa dididik, hri jumaat ak berbaju kurung. Dh mcm org laki plak kan? Jumaat berbaju melayu, ak berbju kurung. Hahaha..

Ok, klu ckp psl pakaian, korang kne paham. Ak free hair yg dr KL n ske bergye. So, korang leh agak x ap yg ak pki? Kemeja ak, xyh ckp la. Sbbnya mmg fit to body. Slack ak pn sme, fit. Yes, ak bangga dengan body yg ak ad. Hahaha.. (riaknya.. Tp, syukur pdNya yg memberikan ak ap yg ak ad sekarang) Dak2 laki, klu xpndg ak mse ak jln, tpu la kan. Kecuali yg btul2 alim. Ad kdg2 ak pki spageti stripe n kemeja, ak xde butang kat bhgn ats. Mcm ak buat kat KL. Hehehe... Sehingga lah pd tarikh 1 Julai 2007, ak mle pki tdung. Ya Allah, Kau saja yg tahu knpe ak pki tdung. Dan, semenjak itulah ak m'jd perbualan bdk2 lelaki.

"Bgus lah tu, dh hbs dok tayang kat semua, bru pk nk pki tdung." "Pki sbb bf (spe die?? korang akn thu klu korang perasan ak kt mtrx) yg suh." "Pki kat mtrx je tue."

Mcm2 ak kne tduh, tp ak xtau smpi la ak hbs mtrx (semlm la sbb bru semlm ak tahu hal nie). Mmbr2 ak semua bertnye, knpe ak pki tdung. Haha.. Maaflah, biarlah itu jd rahsia ak. Hehehe... So, mcm ak bgtau awl2 td, ak ske sorg2. Ble dh pki tdung pn ak still ske sorg2. So, org kte ak berseorgan sbb ak kne pulau. I mean, org ktuk2 ak, so spe la nk kwn dgn ak. SORRY!!!! KORANG SALAH!!!! Ak msh punya kwn walaupun teruk ak kne umpat dgn korang.

Ak ske pki bju fit, itu dh lumrah ak dr dlu. N tracksuit jns yang zip kat bwh. Jenis cm dak2 skewl pki la. Hehe.. Material plak jns yg plastik. Klu bawah matahari, bleh terbkr kulit tue la. Ha, yg tue la. (buat2 paham sudey) So dorang rse pelik, ble ak pki mcm tue, n ak bertdung. Tolong ar korang, jgn jd KOLOT blh??? Open minded la sket org lain nk pki ap. Ak selesa, sudey!!

Ak ngan dak2 tutor mmg xbpe nk elok, sbb ak ske sorang2. Mid 2nd sem, bru la ak nk rapat dgn dorang. Hehehe... Itu pn jd perbualan. Ak kne pulau dr awl sbb ak sombong.

"AK SOMBONG." "AK BERLAGAK." "AK POYO."

Itu lah yg dorang kte, tp kenali lah siapa ak dlu. Ak bkn nk berlagak atau ap, tp ak adlh ak. Ak ske jd yg perfect bg dri ak. SBB ITU AK!! Ak tnye ayie n muz (ak knl dorang lps hbs mtrx dkt fs), btul ke dak2 laki kenal ak. Ak bkn nk perasan, wut 4 nk perasan, bnde pn dh lepas. Yupe, dorang kte, ak selalu jd bualan bdk2 laki. GTH!!! Ak xheran. Hehehe...

So, tau x npe ak rse lawak?? Sbb ak xtau yg ak jd bualan sehingga ak hbs mtrx. N sbb ak jd bhn bualan yg xelok kot. Hehehe...

Notakakintangan: 1lg cter, pasal ak ske jog ngan dak laki mse mle2 msuk mtrx. Hehehe.. Tue post lain kali k..

2 comments:

princess hearty said...

hahaha..tahniah la sb berani mengutuk diri sendiri,, jgn mrh ek...
weyh, yeke tu pic ko?? bpk besar baju..
lalalala

Lynne-chan said...

hehehe... xmarah.. bg ak, mereka yg blh kutuk dri sndri.. adlh mereka yg tau kelemahan dri sndri.. itu lebih bererti dr terlalu membangga dri dgn ap yg kter ad.. jz bg idea n komen tau.. jgn marah klu ad yg terse..