Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Saturday, March 21, 2009

Tekanan!!!!!!

Hurm.. Bulan mac hmpir ke penghujung. Ak bukan xnk update post bru. Tp ad mslh skung nie. Ak tengah tekanan. Sejak hujung bulan lepas, rse nye dh sebulan pn perkara nie berlaku. Ak bukan xsuka atau benci, tapi ak sendiri xtau nk cerita macam mne. Ak dah mula tekanan dgn final yg nk makin tiba. N bad news is, 3killer paper straight. Ak lgsg xdpt gap atau rehat. Mmg best sbb kali nie dpt balik awl dr mmbr2 yg lain. Hahaha...

Ok, selesai 1cerita napa buat ak tekanan. Citer ke2, ak ad lg 2 projek kne anta b4 final. N ak tekanan sbb malas nak buat. Sjk ble ak jd malas?? Tgu citer ke bpe kat bawah. Hurm... 2projek yg mana salah 1nye ak ad presentation on stdy week!!! Xske tau x.. Wat ak skit ati sgt2.. Ak nk score final sbb midsem ak dh teruk n tmbh lg carry marks ak pn teruk tau!!!!

Citer ke3, ak bengang ngan boy ak. Nie la sebab utama tekanan ak makin meningkat, n migrain ak kerap dtg, smpikan ak rse mcm nak mati je!!!! Tekanan betul2 tekanan tau x. Dh sebulan dh perkara nie berlaku. Ak xtau pasal ap, yg pasti sejak kitorg balik dr round penang, ak rse lain macam. Die macam nak ngelat ak, tp cm still syg. Ak pn pening la jd mcm nie. Hurm.... Syg kah ak lagi pd die? Atau apkh ak cuma sandaran bg die? Mmbr2 ak suh ak lepaskan die n go on ngan life ak. Ntah la. Itu je jwpn yg ak leh bg pd semua. Ak msh sygkan die walaupn dh berkali die tpu ak. 

Cter ke4, ak bengang ngan mmbr2!!! Biar ar klu ad yg bce n nk terse ati. Sbb ak dh lme terse hati dgn korang!!! Dh lme ak smpn, dh lme ak pendam. Sejak ap yg berlaku final sem lepas, ak mle sedar, xsme antara kter yg bnr2 jd siapa kter. Masing2 bersikap hipokrit antara 1sme lain. Alasan yg diberikan? Xnk lukakan hati sesiapa. Tp ak? Pernah korang terpkir sakit atau x hati ak ble korang buat mcm tue kat ak? Ak tahu, n ak sedar kata2 ak n tingkah laku ak selalu buat korang bengang, tp itulah ak. Mgkn korang menjd dri korang sbnr, tp tnpe korang sedari, korang menjd hipokrit antara 1 sme lain. Ak tnjuk ap yg ak xske, ak ckp ap ak xske. Tp korang, korang xmampu untuk buat mcm tue. Korang tnjuk seolah2 korang ske ak, tp belakang ak, korang kutuk ak kan? Dah la korang, ak dh penat dgn lakonan korang. Klu korang xske, ckp dpn2. Ak blh terima sbb ak pernah terima lg teruk dr ap yg korang blh bygkan. Ak pernah kehlgan kwn kerana sikap ak, tp ble msg2 tau kesilapan msg2, msg2 tau itulah diri sbnr msg2, msg2 mengalah. Kitorg mnjd semakin rapat. Spe yg terse, ckp je la k. Ak xkesah pn. To ain, ko mmg paham spe diri ak. N tq 4 all da advices u gave to me. To meera, tq 4 listening. To kak wanie, tq cuz understanding. To yong, tq cuz except me as who i am.

Tue la pasal knpe ak semakin tekanan. Tekanan sgt2. Smpikan ak xtau nk wat ap tuk final nnt.

"Ya Allah, masih wujudkah pintu syurgamu untuk hambamu yang telah banyak berdosa ini? Telah banyak aku lakukan kesilapan di dunia ini. Sehinggakan aku rasakan tiada lagi jalan untuk aku pulang ke pangkal jalan. Terlalu banyak pengkhianatan yang aku terima, tabahkanlah hati aku Ya Allah. Terlalu banyak penghinaan aku rasakan, kuatkanlah semangat aku Ya Allah. Benarkan aku terus menghirup udara segar di alam fana yang tidak mungkin akan kekal. Cekalkanlah diri aku untuk segalanya, Ya Allah."

Notatanganyangmenulis: Ak masih merindui dia walaupun die dh byk buat ak terlke.

No comments: