Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Monday, August 17, 2009

140809:Jejak Warisan II Part 1

Ble dh blk uman nie, of cuz la ak nk update psl p prgrm ank angkat hri tue kan? Hehehe... Ak wat ikut hri la ek. Yg psti, gmbr ak upload lain. Kre story mory je la ek.

Dorang nie cakap je nk berkumpul pkul 7. Ble ak trun, tgk2 xde org sgt. Hurm... Dlm 730 tue dh mle rmi la. Bus plak lmbt. Aduyai. Dlm kul 830, bus smpi. N kitorg grak terus ke penang.

On the way p sne, kitorg karaoke dlm bus. Hahaha... Destinasi kitorg ke Homestay Pulau Betong, Balik Pulau, Pulau Pinang. Amik ko, skali nama pnuh tmpt tue ak bg kat korang. Hehehehe...

Sampai dlm pkul 1130, kitorg smpi. Then kitorg dpt la keluarga angkat masing. Huhu... So, prgrm je lepak2 je la kat umah mak angkat smpi ptg. Not really ptg la actually. Sbb dlm pkul 3 tue, kitorg ad sukaneka pntai di Pantai Pasir Panjang.

Ok skdt info ttg pntai nie tuk korang. Ingat lg tak mse tsunami melanda M'sia thun 2004 dlu? Ha, kat pntai nie pn kne landa tsunami tau. Tak salah ak la, 28 mati, 4xjmpe, yg selamat ak xingat la. Huhu... Kg umah mak2 angkat prgrm nie ngan pantai nie,xde la jauh mne pn. Skjp je naik kete or moto.

Ok, back 2 story. Mse sukaneka nie msing2 mcm budak2 sket. Tp kitorg njoy sgt2 mse nie. Ad 1insiden mse sukaneka nie yg blh buat ak gelak guling2. Ad 1game nie melibatkan telur ayam. Mne2 kumpulan yg telur aym tue still xpecah smpi hbs game, dorang leh baling kat telur tue kat kumpulan yg dh kalah. Djdkn cerita, abg min (senior ak) nie nk bling telur aym tue kat kak soleha (pn senior ak jugak), tp xkena Kak solehah amik telur tue (sbb xpch lg) baling balik kat abg min. Kena tepat kat kepala. Msg2 bantai gelak.

Hbs sukaneka, dorang bg la kitorg main pntai. Tp xlme sgt la. Sbb msg2 kne balik cuz mln ad aktiviti lg. Blk umah, ak rehat2 jap, then siap2 nk g aktiviti mlm.

Aktiviti mlm xde ap sgt la. Jz mcm ad ice breaking antara peserta dgn keluarga angkat. Tp bg ak, buat kat umah lg best. Hahaha... Hbs aktiviti tue, kitorg bincang pasal persembahan tuk besok mlmnye. Kne pkse lg wat kurik kundi. Ap tue? Next entry ak bgtau. Hehehe...

p/s:nk kuar..tgk wyg..

lots of love,
[Miss Eriqa]

2 comments:

[z@ck] said...

program anak angkat..
wow..best!

[Miss Eriqa] said...

hehehe...
kali nie bosan sket..
xtvt xbpe nk best la..