Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Tuesday, August 18, 2009

170809:Jejak Warisan II Part 4

Hurm.. Nk buat post mortem tuk prgrm Jejak Warisan II kat Penang hri tue. Secara keseluruhannya, membosankan n xmencapai matlamat. Sbb??
1. Nme yg dberi xmenggmbrkan aktiviti yg akn dilakukan
2. Aktiviti lebih kpd prgrm ank angkat secara overall dn bukannya jejak warisan
3. AJK xbekerjasama n tmbul byk mslh [well, human make mistake, dont they?]

Ad lg kot. Tp mls nk tlis kt sini. Huhu... Ak join prgrm nie sbb ak ingatkan dorang nk menjejaki warisan lama kt penang. Tgk2, duk terperap kat kg n xbuat ap. Mne la ak xbosan sgt. Ak ingatkan ad la kot2 nk g teluk bahang tgk rumah api lama ke, bukit bendera ke tgk budaya belanda lama ke, tgk persembahan boria ke. Niex, asyik duk aktivit kat kg.

Then, aktiviti sme mcm bwkj bdk2 sek. Sorry to say la, tp ini pendpt ak k. Klu btul nk buat prgrm ank angkat, buat la kt kg yg mne kitorg leh rse hdup kg sbnr. Ssh sng nye mak ayh kje kg. Tue bru seronok. Klu dh nme prgrm jejak warisan, then buat la aktivit yg btul2 menjejaki warisan keseniaan dan kebudayaan yg istimewa ad kat negeri tue. Klu setakat prgrm tue kat kg je, xsme la dgn nme nye.

AJK dtg lmbt, well tue normal la. Tp, ini menunjukkan yg mereka slg menunding jari antara 1sma lain. N slh kn org lain. Xelok mcm tue tau. Tolerate n bekerjasama tue pnting ye kwn2.

Walaupun begitu, kter kne la njoy. Ak ad la gak bljr bnde2 bru kat sini. Huhu... K la, ngantuk la. Nk tido dlu. Bsk bru ak update lain ye kwn2.

lots of love,
[Miss Eriqa]

No comments: