Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Monday, August 31, 2009

Belia Zaman Sekarang

Ingat x entry ak semlm psl merdeka kh belia msia skung nie?

Nie yg ak nk kupas. Hurm...

Kdg2, bkn nk tnjk yg ak nie baik la kn. Tp ble ak lepak BB, kat area Sg Wang tue, msti ak selalu nmpk bdk2 yg bru nk up lepak kat situ. Hurm.. Bdk2 remaja skung nie, mcm2 fesyen yg dorang nk naikkn. Klu dlu famous ngan punk, hopperz, skaterz. Skung nie? Ntah la, ak pn xtau sgt.

Ap, ble kter dh join sme 2, besar sgt ke pengaruh kter pd kwn2? Ak pn plik gak tgk situasi nie. Klu nk kuar, msti kne ramai2. Pastu, ad sorang yg akn lead. Knpe xblh ke klu kuar rmi2, sme2 wat keputusan? Hurm.. Krenye, yg lead tue ad kuasa besar la kan?

Blk pd bdk2 yg bru nk up td. Ble ak tgk dorang nie, ak terpk sndri. Dlu ak pn mcm tue ke? Kdg2 ak sedey tgk dorang nie. Seolah2 xde kje lain dorang leh buat. Dlu ak kne kurung ngan family. Tp ak bersyukur. Sbb klu bukan sbb dorang, mgkn jugak ak akn jd mcm bdk2 nie. Huhu...

Ble kte ckp, belia skung la yg akn menerajui mse dpn negara, ak selalu berfikir. Mampukah mereka menerajui negara andai mereka masih dijajah oleh pemikiran barat? Hurm.. Bkn nk tnjk baik la yea, tp ini pendpt ak. Huhu.. Anyway, Selamat Ulang Tahun Kemerdekaan Yang Ke-52 buat semua rakyat Malaysia.

lots of love,
[Miss Eriqa]

No comments: