Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Tuesday, September 22, 2009

Kenangan Silam Mengusik Jiwa

Xtau dn xnk tau pn knpe.

Ap da pnye entry. Tampar sket mke.. *pang pung pang*

Hurm.. Mlm nie bosan sgt la. Motif entry kali nie, xde pa pn. Bosan, 2psl ingat nak menulis kt sini. Huhu...

Nk wat post ttg abg lg blh x? Hurm.. Nie kan blog ak, so ak pnye ske la kan?

Sejak 2tahun lepas, raya memang membawa seribu erti kepada hidup aku. Bukan sebab aku berjaya puasa penuh atau aku dapat duit raya banyak, tapi kerana raya lah, aku mula rapat dengan abg. Masuk tahun ni, dah 2tahun aku raya dengan abg.

Abg mula tegur aku waktu raya tahun 2007. Waktu tu, raya bulan 11. Aku ingat, sebab aku ada jamuan hari raya waktu abg mula mula mesej aku. Malam hari jamuan, abg mesej kata nak kenal. Aku agak terkejut la, sebab aku tak tau mana abg dapat nombor telefon aku. Sedar2 aku dapat mesej. Kacau betul timing aku nak tido.

Masa kat matriks, aku suka tido lepas maghrib. Bangun pukul 12, study sampai ke pagi. Actually, dari time spm lagi aku macam nie. Kalau boleh tido balik sebelum pukul 4, aku tido. Kalau tak boleh, aku kena berjaga sampai timing nak ke kelas. Kalau aku tido dekat dgn pukul 5 atau lepas subuh, jawabnya aku suruh orang sign kan je la kedatangan aku pagi tu. Huhu... Jahatkan??

Ok2. Back to cerita abg dgn aku. Aku ingat lagi, memang waktu dia mesej aku, aku tengah tido. Aku tengah mengantuk, ingatkan malas nak layan. Tapi, kesian pulak aku rasa. *eleh, alasan je tu cik eriqa oi..sdr la sket, awk mmg ske nk mlyn.. dush3x* Antara yang aku ingat kandungan mesej malam tu,

Abg:hi lynn. saya ganggu ke? tengah buat apa?
Aku:hi. xde watpa. spe nie? mne dpt num?
Abg:tengah tunggu msg dari saya ke? saya nak kenal dgn lynn blh?
Aku:nk kenal pn, xkn la xleh bgtau nme. xknl awk, knpe msti sye tgu msg awk?
Abg:saya dah lama perhatikan awak. saya budak kmp. awak tak kenal saya.
Aku:awk ad nme kn? xleh bgtau ke? klu btul awk dak kmp, awk kuliah mne?
Abg:nama saya zam. kuliah a1.

Aku agak terkejut. Sebab abg tahu pulak pasal kuliah dalam matriks. Huhu... Terus aku tanya rumate aku. Rumate aku si c-da tu, dak kuliah a1 gak. Manalah tahu kot2 dia kenal ke budak nama zam tu kan. Tapi, rumate aku cakap, takda budak dalam kuliah dia nama zam. So, of course la aku rasa pelik.

Aku:tutor bpe? rumte sye kte, xde spe nme zam dlm kuliah die. xyh ar main2. awk tau x, awk dh kcu sye tdo. so, klu awk rse nk main2, bsk2 je la yea. salam.

Lepas tu, abg langsung tak reply mesej aku. Aku kalau tido kena kacau, baik bangun terus. Sebabnya aku takkan boleh nak tido balik. Huhu...

Tak lama lepas tu, aku ingatkan takda gangguan. Sebab tengah study, malas kalau ada gangguan. Then, ada call. Dari abg. Dalam hati aku cakap, 'hai, mamat ni tak paham bahasa ke? mengacau betullah.'.

Borak2 dalam phone kejap, then baru dia nak bagitahu yang dia tu siapa. 1minggu, kitorang just mesej. Dia tak pernah call. Mesej pun waktu malam je, sebab pagi dia busy sangat. Meeting je memanjang. Huhu...

Lepas minggu tu, barulah kitorg jumpa. 1st time jumpa abg, abg propose aku jadi awek dia. Time tu nak kata aku tengah frust, takda lah jugak. Sebab aku dgn faris dah takda apa2. Dalam masa yang sama, aku tengah rapat dengan jep. Siapa jep? Kan aku ada buat 1entry title bekas kekasih gelap? Tekan sini kalau nak tahu siapa jep.

Tentang hubungan aku dengan jep, nanti aku ceritakan. Dalam entry lain. Ni kan entry khas tuk abg syg aku. Hehehe...

Aku tak tahu nak cakap apa. Sebabkan aku pernah berjanji dengan jep, aku cakap dengan abg, kita kawan dulu. 2bulan lepas tu, aku gado dengan jep. Time tu, aku tak pikir apa. Memang aku sedih sangat dengan jep. Aku jumpa abg, aku cerita dengan abg. Abg cakap, orang dah tak nak, jangan mengharap lagi. Abg cakap, abg ada di sisi aku setiap waktu.

Berakhir hubungan persahabatan *2je yg lyk ak gelarkan* aku dengan jep, aku tak terikat dengan mana2 lelaki lain. Sebab aku terikat dengan abg. Nak kata waktu tu aku dah mula sayangkan abg, tak lagi. Mungkin sisa sayang aku pada jep, masih lagi ada.

Hari terakhir aku jumpa abg, adalah hari terakhir aku di kmp. Lepas habis aku jawab paper pagi, abg mesej, nak jumpa aku. Aku cakap aku banyak benda nak kena setelkan. So, aku takda masa sangat. Takut tak sempat. Dia kata okay.

Tengok2 malam tu dia buat suprise kat aku. Dia datang jumpa aku kat kmp. Kitorang borak2, gelak2. Sampai waktu dia nak balik, aku rasa sedih sangat. Aku peluk dia dari belakang. Aku nak rasa kehangatan badan dia. Aku nak ingat sampai bila2.

Yang tulus menyayangi,
Lynn

So, smpi takat 2je cter ak dgn abg. Hehehe... Of cuz la smpi takat aku kat mtrx je. Hehehe... Cter lps hbs mtrx, lain kali la k. Hehe...

Ak rndu kan abg, lebey dr segalanya. Dlu mgkn ak xreti nk hargai pengorbanan yg abg dh lakukan utk ak. Tp skung, ak bhgia sgt dgn abg. Sgt2 bhgia. Ak prnh cbe utk lpekan abg, tp ak sdr ak xmmpu. Huhu... Mkin kuat ak cbe lpekan abg, mkin kuat ak syg kan die.

2tahun ak semai benih, biarpun xkembang mekar, benih yg ak tnam, berbunga cntik. Ak hrp, hbgn nie kekal.

p/s:ad yg bertnye, siapa abg sbrnya..tp ak mmg xdpt share dgn korang sme siapa abg yg sbrnye..nmun, hti ak ttp milik die selmenya..

lots of love,
[Miss Eriqa]

No comments: