Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Saturday, October 10, 2009

Kecewakah Aku

Hari ni life aku macam biasa. Bangun pagi, pergi kelas ko k. Takda beza sangat pun dengan life aku hari sabtu yang lain.

Cuma petang tadi, dapat call dari abg. Abg sakit mata. Aduyai, kesian pulak aku dengar. Dah la baru2 ni aku panas hati dengan abg. Dengar abg sakit, alahai tak sampai hati pulak nak marah lama2. Tapi, lantaklah. Siapa suruh buat aku marah. Padan muka. Hehehe...

Kenapa abg buat aku panas hati? Entahlah, mungkin aku terlalu cemburu, atau aku cepat sangat nak cemburu. Eh, tak sama ke? Apa2lah. Huhu...

Waktu aku panas hati dengan abg, aku ada post kat wall di fb.

Tidak aku pinta dikau menyayangi aku sebagaimana aku menyayangi dikau,
Cukuplah sekadar dikau setia pada apa yang dikau miliki sekarang,
Andai kata aku tidak mampu untuk dikau sayangi,
Lepaskanlah aku untuk selamanya,
Namun aku harap dikau mengerti,
Kau akan tetap aku sayang sehingga nyawa berpisah jasad.

Mimi komen, 'gila dalam maksud. Hehehe.. Actually, hanya rakan2 yang dekat dengan aku saja yang mengerti maksud ayat tersebut. Nak kata aku putus cinta tak. Sebab aku masih lagi bersama dengan abg. Mungkin lebih kepada kecewa.

Mungkin jugak aku yang cepat sangat rasa cemburu kot. Aku dah cuba banyak kali supaya aku tak rasa cemburu bila abg kawan dengan perempuan lain. Sebab aku jenis yang tak kisah. Tapi, bila lama2, aku mula sedar sampai bila aku harus macam ni. Kemesraan yang senang wujud antara abg dengan orang lain, biarpun mereka baru berkenalan sering kali membuatkan aku cemburu.

Tapi, bila abg bagi penjelasan, aku tak tahu aku harus rasa apa. Lembut hati balik, atau terus keraskan hati. Hurm.. Mungkin bagi sesetengah orang, takpa la setakat kawan. Aku memang tak kisah. Tapi kalau dah terlebih mesra, patut ke kalau aku tak rasa apa2? Hehehe...

lots of love,
[Miss Eriqa]

No comments: