Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Sunday, November 22, 2009

Home Sweet Home

Okay. Aku selamat sampai di rumah jam 8 malam tadi. Bertolak dari perak pukul 2. Yang menyebabkan aku lambat sampai rumah adalah kerana kegagalan signal kereta berfungsi sewaktu ingin mengisi minyak di pekan rawang. Macam mana boleh jadi pun aku tak tahu. Huhu...

Ayah aku lupa nak isi minyak masa kat highway, sebabnya semalam dah isi masa pergi jumpa tok ngah aku. Then suddenly, sampai kat rawang, baru sedar. Masuk la pekan rawang, sebab kalau nak tunggu sampai tol duta, ayah aku kata tak sempat. Masa nak bagi signal nak masuk stesen minyak, bru sedar signal tak boleh pakai. Buang masa betul.

Pergi satu bengkel baiki kereta. Macam2 dia cakap. Bateri tak cas, wiring masalah kena bawak kedai aksesori la, minyak takda la. Aku dah rasa macam, *ko apahal? tak reti baiki kereta ke?*. Yalah, tak logik la sebab aku rasa tu semua takda kaitan. Hahaha...

Then, selang sebuah dari bengkel tu ada satu lagi bengkel baiki kereta. Aku tengok abg tu check kereta, dalam hati aku cakap *abg ni mesti ada sijil*. Kenapa? Sebab dia specialist untuk kereta Fiat. Not just that tau, aku tengok kat banner dia, most of the car yang dia specialist, semuanya brand kereta yang mahal2. Merc, BMW, Audi, macam2 la. So, okay la kan. Boleh la percaya.

Dia check memang teratur. Then, dia kata ada barang rosak. Some sort of relay signal kot. Entah la, aku tak berapa pasti pulak. Benda tu electronic device. So, nak tak nak kena tukar la. Huhu... Itu lah kisahnya hari ni. Disebabkan itu, aku sampai rumah lambat. Huhu...

lots of love,
[Miss Eriqa]

No comments: