Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Thursday, December 31, 2009

Movie Review: Avatar

What can i said about Avatar?? Best movie of the year. Thumb's up for it. 9/10 and 5star for James Cameron *director Titanic* Imagination of the fantasy world is really nice. Yea, of course the CGI technique not to be forgotten, but the way he create the world of Pandora, the forest full of living creatures and plant, it's really NICE.

But in a point of Islamic, its totally out of karma. But, it's not what we judge it for, right? Overall for the movie, it's a nice story. Love exist between 2living creatures make it so sincere, as love does belong to everyone who have the feelings. For more info, click here.

lots of love,
[Miss Eriqa]

Cerita 2 Hari Dalam 1 Entry

Selasa lepas aku keluar dengan kak izzah, salah seorang senior aku yang masih ada untuk sem ni. Cadangnya nak tengok Sherlock Holmes, tapi tayangan hanya ada pukul 1145 n 630 sahaja. Hahaha... So ambil keputusan tengok Avatar. Actually, aku boleh je tengok Avatar masa kerja, tapi aku takda masa langsung nak tengok. Hehehe...

Kitorang tunggu bus puku 1230, tapi dapatnya pukul 1petang. Lama gila kan? Sempat la berborak dengan kak izzah. Ni la insiden yang aku nak cerita dekat korang2 semua. Sebelum ni, walaupun aku naik bus, just take around 30minutes to reach Jitra, but guess what?? Aku sampai jitra pukul 215petang. 1 and 30minutes. Itu dah boleh lepas alor star tu. Atas lagi dari alor star pun boleh. Penat gila. Aku tertidur dalam bus kot sementara nak tunggu sampai kat Jitra. Huh, penat gila.

Itu cerita untuk hari selasa. Ini cerita untuk hari rabu pulak.

Semalam aku semangat nak ke kelas. Memandangkan aku tak dapat ke kelas hari isnin yang lepas. Aku demam sejak dari hari sabtu. Petang sabtu tu, aku sakit kepala. Then, telan ubat tak jalan. Aku dah agak, confirm aku kena migrain. Ahad, badan aku panas. Confirm2 aku demam. Huhu.. Melarat terus ke hari isnin. Aku tak boleh nak bangun hari isnin tu. So duduk dalam bilik, online. Hehehe....

Okay, get back to the story. Hehehe... Semangat je lebih pergi kelas. Rupa2nya satu kelas pun lecturer tak masuk. Hampeh tul. Better aku duduk dalam bilik je, online. Hehehe.. Then, aku keluar dengan mimie lepas kelas. Balik bilik around pukul 630. Penat gila. Huhu...

Itu la cerita untuk 2hari yang aku janjikan. Huhu.. Macam sengal. Hahahaha.....

lots of love,
[Miss Eriqa]

Online Sekejap

Online sebentar di lab fakulti. Huhu... Kebosanan yang amat sangat. Ada kes menari yang berlaku hari selasa dan semalam. Tapi aku ingat nanti malam la aku post. Online sekadar untuk menjeguk ke blog yang telah bersawang. Huhu... Lepas ni ada kelas lagi. Hurm... Cau...

lots of love,
[Miss Eriqa]

Wednesday, December 30, 2009

Untukmu

Angin bayu membawa diriku
Sepintas lalu ku terkenangkanmu
Memori silam meresap malam
Kenangan bersama tersimpan selamanya

Walaupun kau pergi jauh dari diri ini
Cintaku masih bersemadi di hati
Keyakinan kita kan kembali
Menghidupkan semula janji bara cinta

Kita bersama mengejar mimpi
Terpisah sementara kupasti
Suatu hari nanti
Cinta kita bersemi
Kembali menerangi
Mekar di taman hati

Walaupun jauh pandangan mata
Kuyakin kau kan tetap setia
Begitulah ku jua
Keikhlasan di jiwa
Dan cintaku hanyalah
Untukmu

Saban hari diriku menuggu
Khabar berita darimu di sana
Gerimis senja kembali reda
Kerinduan di jiwa
Kau jadi penawar

Rinduku padamu tak dapat ku terkata
Setiap saat waktu bagai terlalu lama
Bila kita kembali bersama
Hiduplah semula
Janji bara cinta

Aku dengar lagu ni dah selalu, tapi tadi aku pasang mp3 masa basuh baju. Lagu ni yang berkumandang. Serta merta aku teringatkan my sayang. Rindu sangat rasanya dengan si dia.

Tadi aku 3g dengan my sayang. Lama jugak dari yang biasa. Aku nyanyikan untuk dia 3lagu. Tapi tak dapat nak lancar. Aku sebak, aku nangis. Betapa aku benar2 merindui dia.

lots of love,
[Miss Eriqa]

Monday, December 28, 2009

Nyanyian Rindu Buat Kekasih

Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Di kala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana

Aku cinta kepadamu sepenuh hati
Janganlah kau ragu kasih
Ragu padaku
Sejujur niatku niat bersama
Selama-lamanya
Janganlah kau pergi kasih
Pergi dariku

Kunyanyikan lagu rindu
Buatmu kekasih
Ku baca puisi syahdu
Puisi kita...
Ku ingin kau di sampingku
Untuk sama-sama
Melayarkan bahtera cinta yang terbina
Oh! Kekasih... dengarkanlah
Bila aku tersiksa kaulah penawarnya
Bila kau terluka akulah penyembuhnya
Kita sama-sama sudah jatuh hati jatuh cinta...

Tiada yang lain yang ku cinta
Hanyalah padamu
Tiada yang lain yang ku rindu
Hanyalah dirimu
Dikaulah permata yang bersinar
Dikala ku kesepian

Tiada yang lain yang kumahu
Hanyalah kasihmu
Tiada yang lain yang kupuja
Hanyalah dirimu
Tak mungkin aku berpaling
Berpaling mencari yang lain
Tak mungkin aku biarkan kau merana...

Lagu cinta kami berdua. Hahaha... Dah lama tak post entry baru. Dan dah lama tidak berjiwang dalam blog aku. Huhu.. Anyway, I'm back!! Active again in my world of blog. Huhu..

Lagu atas ni memang ramai dah tahu. Lagu ni famous tau. Aku dah biasa dengan lagu ni. Tapi ada satu malam tu, entah kenapa aku terlalu rindukan my sayang. Lagu ni pulak yang berkumandang dekat hp aku. Terus meleleh air mata aku. Again, aku semakin sensitif. Huhu... Lastly, aku suruh dia dengar lagu ni and dia pun suka. So kitorang agreed tuk jadikan lagu ni lagun cinta kitorang.

Bahagiakah aku dengan dia? Yupe totally bahagia. Tak pernah lagi aku rasa macam ni. Terima kasih sayang...

lots of love,
[Miss Eriqa]

Kau Kesayanganku

Tika kita bersua hati mula tergoda
Payah nak dilupakan walau seketika
Tidak pernah terduga cinta mula berputik
Bagai kan tak percaya aku jatuh hati

Kaulah kekasih yang amat ku sayang
Andai tidak bersua pastinya ku merindu
Kerana hati dah tertawan
Kerana cinta dah terbina
Yang pasti kini
Hanya kau saja bertakhta di hati ini
Kan ku sunting diri mu sayang
Kan ku bina istana cinta
Kau kekasih ratu hatiku selama-lamanya

Kaulah kekasih
Yang amat ku sayang
Andai tidak bersua pastinya ku merindu
Kerana hati dah tertawan
Kerana cinta dah terbena
Yang pasti kini
Hanya kau saja bertakhta di hati ini
Kan ku sunting diri mu sayang
Kan ku bina istana cinta
Kau kekasih ratu hatiku selama-lamanya
Hati usah diduga hanya mengundah resah
Cinta di hati ini hanyalah untukmu
Kau kesayanganku penyeri hidup ini
Haruman kasihmu melekat di jiwa

Aku tak pernah dengar langsung lagu ni sebelum ni. Few days back, my sayang bagi aku lagu ni. Dia kata khas buat aku. Bila aku dengar balik, aku terharu. It's just a song Eriqa!! Yea, it is a song, but deeply inside me, it brings me a lot of meanings. Tq sayang. Aku suka fahami maksud lagu if they have meanings. Yet, this song totally can make tears coming from my eyes. I miss him so much....

lots of love,
[Miss Eriqa]

Doakan Kebahagiaan Kami

Kita adalah dua insan berbeza,
Perkenalan antara kita sebagai kawan,
Kau adalah abang,
Aku adalah adeq,
Tapi kini,
Kita adalah kekasih.

201209
Tarikh bersemi cinta dan sayang antara kita,
Biarkan masa terhenti buat kita,
Terima kasih ku ucapkan,
Memberikan aku kebahagian yang tidak terhingga.

Sayang tidak terungkap dengan kata-kata,
Tidak mampu juga kugambarkan perasaan ini,
Kegembiraan dan kebahagiaan yang kita rasa bersama,
Biarkan ianya tumbuh,
Mekar setiap waktu.

Sayang,
Terima kasih atas kesudian dirimu,
Menerima aku mawar yang layu,
Untuk kau bajai dengan kasih dan sayangmu,
Agar aku mekar berbunga,
Mencintai, menyayangi dirimu,
Setiap ketika...

Sayang,
Kenangan yang kita bina,
Biarpun seketika,
Tetap aku simpan rapi,
Dalam ingatan dalam memori,
Saat terakhir kita bersama,
Sebelum kita terpisah jauh,
Masih segar dalam ingatan.

Sayang, terima kasih kerana menerima diri ini yang penuh kekurangan. Kesudian engkau menerima aku dan kesudian engkau berubah untuk kebahagiaan kita tidak dapat aku ucapkan terima kasih. Apa yang berlaku, tidak terungkap dengan kata2. Tidak juga dapat aku gambarkan kegembiraan dan kasih sayang aku untuk dirimu.

Sayang, janji yang kita ungkapkan sebelum perpisahan terjadi, tidak akan sesekali aku lupakan. Nantikan kepulangan aku dengan satu perubahan yang aku pernah janjikan. Rindu, sayang, cinta aku pada engkau, tidak dapat aku ungkapkan dengan kata2.

lots of love,
[Miss Eriqa]

The Devils




the devils

the devils?
its a story about me and the girls..
me: devra de-vil
anis:king of the devil
eiza:innocent devil
fara:lady dare devil
lynn:slutty devil

what about us??
all the above are all our nicknames when we were young (form 2)
chatting~~~~ hahahaaahaa..

lynn just post something which i think all of us are feeling..
her entry was perubahan+persahabatan..
talking about changes example busyness..

haha yang paling kelakar lagu tu bermain di kepala (vitamin C- graduation day)
buat cerita sedih betul la lynn ni..

i know all of us are busy doing our thing..
but i also know if i need you, you will be there for me..
that is the kind of friendship that we have..
no matter how many people i met you guys are special..
gang ku waktu sekolah menengah :)

First of all, atee nak mintak maaf cuz aku curi post ko tentang us, The Devil from your blog. Why? Cuz i never ever know that u got your own blog. Hehehe...

Okay, back to the topic above. The Devils? Akan ada yang tertanya apa maksud The Devils. Kalau tanya aku, memang aku tak tahu. Sebab aku masuk group ni lambat. Aku rapat dengan mereka sewaktu form3. But yet, till now all of us still menjadi sahabat.

Rindukah pada mereka? Ye, memang aku rindukan mereka. Rindu teramat sangat. Last semester break, aku just dapat jumpa dengan anis. Itu pun sebab anis datang pavilion tengok wayang. Or else, memang aku takkan dapat jumpa mana2 Devils.

Jangan kata pasal Devils, actully aku tak sempat pun nak hangout dengan Oshin. Itu lagi buat aku sedih. Sebabnya dia adalah insan wajib yang aku harus jumpa, tapi dapat jumpa kejap. Borak pun tak lama. Jumpa masa dia nak bagi hadiah dari NZ, then dia masa dia beli tiket kat pavi. And that's all. Aku really rindukan dia.

Back to the topic of The Devils. Slutty Devils, nama tu anis yang bagi kat aku. Bila fikir balik, memang bawa maksud yang kurang elok, tapi sekadar nick name je kot. Huhuhu.. Whatever it is, they are my bestfriends during school time and even after school. Miss u guys.....

lots of love,
[Miss Eriqa]

Saturday, December 26, 2009

Aku Sayang Mimi


Happy birthday to you...
Happy birthday to you...
Happy birthday to Mimi...
Happy birthday to you.....

Mimi, happy birthday to u. Aku doakan segalanya berjalan dengan lancar. Life ko kembali pulih seperti sediakala. Kebahagiaan yang dicari diperoleh bersama abg. Semogo ko panjang umur untuk mencari ilmu dunia dan ilmu akhirat. Didoakan juga ko dimurahkan rezeki. Sayang ko ketat2. Hehehe...

lots of love,
[Miss Eriqa]

Friday, December 25, 2009

Anugerah Terindah

Jika tahun2 lepas, suku tahun ke4 pasti memberi aku seribu kesedihan, tapi tahun ini aku merasakan sebaliknya. 201209 membawa aku seribu erti kegembiraan. Huhu....

Jika 6bulan lepas, 190609 aku menjadi seorang adeq kepada dia, tapi tanggal 201209 menjadikan aku seorang kekasih kepada dirinya. Mungkin akan ada yang bertanya, kenapa aku sanggup melepaskan abg, semata2 untuk abg angkat aku? Biarlah apa yang berlaku menjadi satu tanda tanya pada mereka di luar, tapi bukan pada mereka yang berada di sekeliling aku.

Genap 6bulan aku jadi adeq angkat dia, secara rasmi aku menjadi kekasih hatinya. Ceritanya biarlah aku dan dia saja yang tahu. Tapi sesungguhnya, sudah lama aku tidak dapat merasakan perasaan segembira ini. Perasaan disayangi tanpa kehadiran insan lain. Perasaan disayangi setulus hatinya. Abg tidak mungkin akan aku lupakan. Dia kenangan terindah bagi aku. Tapi, insan istimewa yang hadir sekarang, anugerah terindah buat aku. Satu anugerah untuk aku berubah.

Buat Mazlan Shah,
Terima kasih kerana sudi memberikan aku seribu pengertian tentang percintaan. Perasaan gembira yang aku rasakan kini, tidak pernah lagi aku alami sebelum ini. Biarpun sebelum ini aku pernah bercinta, tapi percintaan kali ini memberikan aku seribu kemanisan. Seribu pengertian. Akan aku doakan percintaan kita berkekalan. Kerna aku sudah terlalu penat memainkan perasaan lelaki yang tulus menyayangi aku. Dan aku sendiri sudah penat mencari lelaki yang tulus aku sayangi.

Buat abg,
Lynn mohon seribu kemaafan kerana melepaskan abg sebelum masanya. Lynn harus fikirkan segalanya. Setelah segalanya lynn fikirkan, lynn tahu lynn harus melepaskan abg. Bukan tidak menyayangi, tapi lebih kepada lynn harus fikirkan perasaan insan yang hadir antara kita. Abg perkara terindah yang lynn pernah hadir dalam hidup lynn. Lynn akan terus mengingati abg dalam hidup lynn.

Buat rakan2, aku cuma harap agar korang merestui perhubungan aku kali ini. Doakan lah hubungan ini akan berkekalan.

lots of love,
[Miss Eriqa]

Sunday, December 13, 2009

Apa Erti Hubungan Itu

Kenapa bila kita ada seseorang yang memahami kita, tapi kita masih ingin mencari teman lain yang boleh menemankan kita bila kita kesunyian? Bukan nak membuka pekung sesiapa, tapi siapa yang terasa tu, aku mintak maaf.

Life aku terlalu banyak terjebak dengan perhubungan yang sebegini. Aku terlibat jugak, tapi nasib baik tak terlalu jauh hubungan tu. Kadang2 hubungan tu menyakitkan aku, tapi alhamdulillah aku punya seseorang untuk menggembirakan aku.

Dalam kehidupan kawan2 aku sendiri, ada yang sudah pun berpnuya. Tapi, bila hubungan percintaan tu menjadi hubungan jarak jauh, pasti akan ada pihak yang inginkan teman tapi mesra untuk dijadikan teman. Kenapa dan mengapa perkara ini berlaku?

Aku? Entahlah, aku tak pasti. Dulu masa 2bulan berjauhan dengan abg, aku pun ada hubungan lain. Hubungan sekadar untuk mengisi kekosongan di lubuk hati. Tapi bila aku kembali berdekatan dengan abg, aku rasakan semua kembali seperti asal. Tapi, berlainan dengan apa yang aku rasakan sekarang.

Aku rapat dengan seseorang sekarang. Jauh di sudut hati, aku inginkan kegembiraan yang aku rasakan sekarang berpanjangan. Biarpun antara kami punya bakal mempunyai insan lain yang lebih berhak untuk disayangi, tapi aku tak harapkan hubungan ini akan timbul retak2 yang boleh memecahkan kami.

Sayangkah aku pada dia? Ya aku sayangkan dia. Biarpun aku takut untuk mengakuinya, tapi aku tahu yang aku sayangkan dia. Biarlah apa yang bermain dalam gelodak hati aku, menjadi perbualan rahsia *rahsia ke?* antara aku dan mimi. Ya, aku tahu apa yang dia katakan tu betul, tapi aku tak sanggup untuk mengakuinya. Mengakui kebenaran kata2 mimi membuatkan aku terluka, membuatkan luka lama berdarah kembali.

Okay2, aku rasa aku dah melalut. Pasal hubungan teman tapi mesra yang wujud bila percintaan jarak jauh berlaku. Pada pendapat korang, perlu ke semua tu berlaku? Bagi aku itu bergantung pada sikap seseorang. Kadang2, aku rasakan semua tu tak perlu andai kata ada pihak yang akan terluka di masa akan datang.

So, pada mereka yang punya hubungan seperti ini, fikir2 kan lah apa yang perlu korang lakukan suapaya korang tidak melukan perasaan yang ikhlas menyayangi diri korang dan insan yang korang sayang.

lots of love,
[Miss Eriqa]

Sibuk

Dah lama rasanya aku tak update apa2 dalam blog aku kan. Hurm... Sedar tak sedar, Disember pun dah masuk ke tengah bulan, tapi satu post pun masih takda untuk bulan ni. Heheh... What to do. Aku bz sikit dengan kerja aku. Hurm.. Result final sem lepas dah pun keluar. Tak payah ditanya sebab memang result tu menyedihkan hati aku. Biarlah apa yang dah berlaku. Aku harapkan aku boleh lakukan yang terbaik selepas ni. Hehehe...

Hurm.. Dah lama aku tak jumpa abg kan? Rindu? Ya memang aku rindukan dia. Rindu yang teramat sangat. Tapi kesibukan aku dengan kerja aku sedikit sebanyak membuatkan aku lupa seketika tentang abg. Bagaimana perhubungan ni akan berterusan pun aku tak tahu. Bagi aku, biarlah masa yang menentukan segalanya.

Tak tahu nak merepek apa lagi la. Ngantuk pun ada. Hehehe... K lah, da~~~

lots of love,
[Miss Eriqa]