Nuffnang Code

.:Nota Eriqa:.

Kadang2 kita tidak pernah bermaksud untuk menyakiti, namun kadang2 kita tidak pernah terfikir kita akan disakiti.

p/s: kalau rasa nak pinjam kata2 atau apa saja yang berkaitan dengan blog ni, sila link semula ke blog ini. TQ

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape

Monday, June 28, 2010

Manja Yang Sangat Manja


Comel tak??? Ha, inilah Manja *panggil Anje*, kucing peliharaan baru Mummy. Huhu... Kenapa aku letka gambar Manja kat sini? Sebab aku suka tengok dia tidur. Sangatlah comel. Hehehe... Manja ni datang masa Mummy tengah kemas2 barang nak pindah ke rumah di Wangsa Maju. Huhu... Tak tahu dari mana asalnya, tiba2 je datang rumah Mummy. Mummy memang suka bela kucing. So, dia bela Manja.


Tengok manja tengah tiur. Comel kan? Hehehe... Aku suka sangat gambar nie. Terserlah kecomelan si kucing hitam ni. Manja sangat lincah bermain. Kalau main dengan dia, memang tak senang duduk. Ada je permainan yang dia nak main. Huhu... Lupa pulak aku nak rakan video Manja tengah main dengan Abg Amy. Nanti kalau ada masa, aku rakam ek.


Ini satu lagi gambar yang aku sangatlah suka. Comelkan tengok Manja tidur macam ni. Heheh... Manja suka tidur terlentang dan kaki lurus macam ni. Hehehe... Rindu la pulak dengan Manja.

lots of love,
[Miss Eriqa]


Jadi Model Tak Bertauliah

Pandangan dari sebelah kiri dan kanan

Okay, first of all mesti korang tertanya2 kan kenapa aku letak gambar2 ni kan? Okay, ceritanya dah lapuk, tapi saja je aku nak story jugak. Hehehe...

Hari Isnin bersamaan dengan 14 Jula 2010 *cerita 2minggu lepas tu*, time aku tengah seronok berborak sambil duduk2 santai bersama Kak Nana dekat Time Square, ada sorang Chinese lady tegur aku. Katanya nak minta tolong aku jadi model untuk dia buat make up dekat akademi. Mulanya aku tak nak, sebab rasa macam dah lambat, tapi Kak Nana kata pergi je lah sebab free. Hehehe... So, aku tolonglah amoi tadi. Nama amoi tu aku tak ingat. Hehehe...

Aku dekat akademi tu lebih dari 2jam. Padahal dia makeup muka je. Sakit juga la punggung aku duduk diam kat atas kerusi tu. Ralit tengok dia makeup kan aku, sedar2 tak sedar dah pukul 9malam. Lama gila wa cakap sama lu. Balik pergi makan dengan sayang aku. Then terus balik rumah.

Back to the story. Korang dah biasa kan tengok gambar2 aku kat blog ni tak bermakeup. Kalau makeup pun, simple2 je kan? Rasa2 korang lah kan, ada beza tak bila wajah aku bermakeup? Apa pandangan korang? Huhu....

lots of love,
[Miss Eriqa]

Friday, June 25, 2010

Awak dan Kalau

Awak,
Kalau ditakdirkan awak berjumpa seseorang,
Yang lebih sempurna dari saya,
Yang mampu memahami awak lebih dari saya memahami awak,
Apakah awak akan tinggalkan saya?


Awak,
Kalau ditakdirkan awak berjumpa seseorang,
Yang mampu menyayangi awak lebih dari saya menyayangi awak,
Yang mampu mencintai awak lebih dari saya mencintai awak,
Apakah awak akan belajar untuk menyayangi dan mencintai dia?


Awak,
Kalau ditakdirkan awak berjumpa dengan seseorang,
Yang jauh lebih baik dari saya,
Yang jauh lebih lembut dan sopan dari saya,
Apakah awak akan menyelami hati dia?


Awak,
Kalau ditakdirkan saya pergi dulu sebelum awak,
Apakah awak akan terus mengingati saya selamanya,
Akan terus mencintai saya seperti saat saya masih hidup?


Awak,
Apakah saya akan terus berada dalam hati awak sehingga ke akhirnya?


notatanganmenulis: saya sayang awak lebih dari yang awak mampu fikirkan, lebih dari segalanya, hanya awak yang berjaya membuka pintu hati saya untuk saya kenal erti sebuah percintaan yang terindah, erti sebuah hakikat ingin hidup bersama...


lots of love,
[Miss Eriqa]

Thursday, June 24, 2010

Movie Review

Baru balik dari Pavilion KL. Buat apa?? Well, dah bosan kan duduk kat rumah? So aku keluar tengok wayang la. No other choice. Hehehe...

Killers

Tadi aku tengok Killers, lakonan Ashton Kutcher dan Katherine Heigl. Lakonan yang mantap bagi mereka berdua. Huhu... Ashton nampak sangatlah kacak and Katherine sangatlah cantik. Huhu.. Thumbs up for both of them. Movie action-comedy yang sangat menjadi. Biasanya bila dua genre digabungkan dalam satu movie, sangatlah jarang untuk ianya meletup, but untuk Killers, its was great. Kalau weekends je, movie nie memang akan full house. So, can u all imagine how nice the movie was?

Bila rahsia Spencer (Ashton) terbongkar selepas 3 tahun, his marriage was in danger as he and his wife, Jennifer was a target for USD$ 20millions reward. Stunts and romance was nice combined together. Nice movie for those who want to relax and hang out with friends.

p/s:besok mungkin nak tengok satu lagi action-comedy movie staring Cameron Diaz and Tom Cruise.. watching with Anies, I hope so..

lots of love,
[Miss Eriqa]

Wednesday, June 23, 2010

Hidup Yang Membosankan

Hurm... Aku tak tahu kenapa, bila aku duduk rumah sorang2, mesti aku rasa akan rasa bosan. Entahlah, bila blogwalking tadi, aku terfikir jugak yang dulu aku selalu ikut tutorial di blog2 blogger lain sampaikan ada masa, aku terfikir nak buat tutorial part sendiri. Sebab kadang2 ada member aku tanya, macam mana nak buat itu ini macam yang aku buat dekat blog aku. Tapi mungkin sebab aku bukan jenis yang update blog selalu kot.

Aku sangatlah bosan bila berada dalam rumah ni. Segalanya serba tak kena. Bila aku cakap segalanya, aku maksudkan segalanya yang ada dekat rumah ni and my life. Hurm... Mood untuk aku menulis dah hilang. Lain kalilah aku sambung yea. Da.....

lots of love,
[Miss Eriqa]

Movies Review

Lama gila aku tak update blog. Well, aku ingat aku nak update pasal movies yang aku sempat tengok sebelum and selepas aku berhenti kerja. Banyak atau sikit aku tak pasti, but then for me its too few to watch.

Well, bagi yang dah kenal aku, dorang akan tahu aku agak memilih dalam watching movie. So, listed movie downwards are the best movie to watch. Maybe one or two of it will be typical movie for some criticism but for me, they were nice.

Shrek Forever After: The Final Chapter
Nice to be watch with kids and family as the story tell us about family relationship and how to appreciate the bond that link us being as a family.

Prince of Persia: The Sands of Time
A great live-action movie from the best game I ever watched. Nice for those movie fans that love actions. CGI effects created is very nice as it exist in this world.

Lagenda Budak Setan
The Best Selling Novel lasting for 25 years old, which is equal to quarter of decade. Isn't it great? Now its has been adaption to a live-action movie cast by Farid Kamiland Lisa Surihani. Nice movie, but its too fast for Farid Kamil devil's action which suitable to the movie title.

Kecoh Betul
Comedies movie cast by Nabil Raja Lawak, Bell Ngasri, Apek.

Marmaduke
I never knew this movie actually have its own cartoon and I just realize it when I was searching for the poster. Overall, the movie was fantastic as the dog, Marmaduke can talk. Movie is about Marmaduke trying to adapt with its new environment when they were moving from Kansas, a country side city to modern city at OC. One of great movie to bring kids to the cinema.

The Karate Kid
As far as I concern *so skema*, The Karate Kid was a film that has been produced few years back when I'm still young *I mean when I'm still kid* cast by Ralph Mocchio as Dre and Pat Marita as Mr. Han. But for the new version The Karate Kid, Will Smith's son; Jade Smith plays role as Dre, in a younger version from the old movie and Jackie Chan as Mr. Han. A lot of differences were find in this two movie as both of the movie were made at different time of decade. But take a look of them in different ways, ways of their own. It's a nice movie to watch.

The A-Team
For those who doesn't know what 'A-Team' means, it's mean Alpha Team which in other words they were the best team ever. Its was a remake movie from 80's TV series with the same title. Even though the cast for both of the series and the film were not the same actor, but all of them has shown their best shot. The movie was fantastic with the comedies and actions.

Sex and the City 2
First of all, it's not suitable movie for kids for Malaysian, but for those American teenagers, its just a normal things for them. The movie show us how friendship bond is still strong between four of them and also the beauty and luxurious life of Abu Dhabi.

Well, that's all for my movie review. Nak sambung tengok TV pulak.

notakebosanan:life di rumah, sangatlah membosankan....

lots of love,
[Miss Eriqa]

Sunday, June 13, 2010

Sakit Hati

Hari ni aku dah berhenti dari kerja GSC Pavilion secara rasminya. Kenapa? Sebab bila kerja yang kita buat tidak dihargai, dan dianggap seperti tidak pandai membuat kerja, better kita blah dari situ. Untuk apa lagi aku terus kerja dekat situ kalau aku terus2an sakit hati. Sabar je lah. yang aku boleh katakan, hidup ini karma. Aku pasti kau akan jatuh terduduk saat kau khilaf dalam menjalankan tugas yang diamanahkan. Saat tu, aku akan ketawa sepuas2nya bila kau jatuh tanpa sokongan. Huhu....

lots of love,
[Miss Eriqa]